vremenska prognoza

Na Jadranu proglašeni meteoalarmi, na kontinentu pretežno sunčano, pogledajte do kada

15.01.2019 u 07:59

Bionic
Reading

U utorak će u većini Hrvatske biti pretrežno sunčano, na istoku zemlje uz prolaznu naoblaku, dok će na Jadranu puhati jaka bura, zbog čega su izdani žuti i narančasti meteoalarmi

Pretežno sunčano, uz prolazno više oblaka u istočnim krajevima gdje uglavnom od sredine dana može biti slabih oborina na granici kiše i snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak.

Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom od 5 do 10, a na Jadranu od 8 do 13 stupnjeva Celzija.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna, bura, koja će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak, a na sjeverozapadnom Jadranu navečer će okrenuti na jugozapadnjak. Zbog jake bure, na području cijelog Jadrana izdani su žuti i narančasti meteoalarmi, pa se moreplovce posebno poziva na oprez. Na istoku će mjestimice puhati umjeren do jak sjeverozapadni i zapadni vjetar, dok će u ostatku Hrvatske puhati uglavnom slab vjetar.

U srijedu će biti pretežno sunčano na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a povremeno će biti umjerene naoblake. Puhat će umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, na južnom Jadranu jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od -5 do 0, na Jadranu do 3 do 8, a najviša dnevna uglavnom će se kretati od 9 do 14 stupnjeva Celzija.

  • +4
Ilustrativna galerija / Zima na Hvaru Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Pretežno sunčano vrijeme zadržat će se u većini Hrvatske do četvrtka, kada se očekuje kiša, a za vikend se u nekim krajevima očekuje i slabi snijeg.

Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot