VREMENSKA PROGNOZA

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, vjetar ograničava promet

30.05.2023 u 09:23

Bionic
Reading

Na Jadranu će u utorak biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Uglavnom na kopnu uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, koji ponegdje mogu biti i izraženiji

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, na srednjem i južnom dijelu od sredine dana prolazno jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša temperatura između 20 i 25, na Jadranu do 27 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

HAK: Vjetar ograničava promet na Jadranskoj magistrali i Krškom mostu

Zbog vjetra je na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene te na Krškom mostu zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila. U povodu Dana državnosti zabranjen je promet za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju od 15 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog vode na kolniku ili odrona za sav promet zatvorene su DC229 kod skretanja za Gornje Brezno te pojedine županijske i lokalne ceste. Na graničnom prijelazu Tovarnik kamioni na ulazu čekaju sedam sati, a na izlazu do 30 minuta. U pomorskom prometu nema poteškoća.