SDSS ORGANIZIRA DOLAZAK

Na izbore dolazi samo nekoliko tisuća Srba

13.05.2009 u 14:35

Bionic
Reading

U Hrvatsku će autobusima na lokalne izbore doći svega nekoliko tisuća birača srpske nacionalnosti, najavio je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac na presici SDSS-a u Zadru

Također je potvrdio da je njegova stranka organizirala dolazak birača iz Srbije. 'Riječ je o ljudima koji su odlučili prebivati u Hrvatskoj i mi ih tretiramo kao hrvatske građane koji se nadaju povratu svojih kuća ili obnovi', izjavio je Uzelac.

'Vlada već nekoliko godina troši milijune kuna na te ljude, ali na nižim razinama se toj politici Vlade podmeću klipovi, i to često od ljudi koje su birači izabrali i dali im povjerenje. Ti lokalni silnici uzimaju pravdu u svoje ruke i kaljaju obraz hrvatske Vlade prijetnjama i maltretiranjem svojih susjeda, a takav tip rodoljublja nikome ne treba', rekao je Uzelac po kojemu urbana središta Zadarske županije blješte, dok neki dijelovi županije žive u bijedi.

SDSS-ovci se nadaju da će osvojiti četiri mandata u Županijskoj skupštini, koliko ih se očekuje za srpsku manjinu. Uzelac je istaknuo primjer dobre suradnje s vlastima Obrovca gdje je bilo političke mudrosti i časti da se organizira i plati prenošenje ostataka igumana Pavla Kozlice na groblje manastira Krupa, piše Slobodna Dalmacija.