hitna sjednica

'Na HRT-u se ne poštuju etičke norme i medijske slobode'

01.10.2018 u 18:05

Bionic
Reading

Zbog nedavnog priopćenja ogranka Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HRT-u u kojem su stajali navodi o cenzuri i onemogućavanju novinara na HRT-u u profesionalnom obavljanju posla danas je hitno održana sjednica Programrskog vijeća HRT-a

Pred članovima se našla samo jedna točna dnevnog reda – Rasprava o ograničenjima o održavanju stabilnosti programa HRT-a.

Sjednica Programskog vijeća HRT-a, piše Večernji list, sazvana je na temelju nedavnog priopćenja ogranka HND-a na HRT-u u kojem su stajali navodi o cenzuri na HRT-u te onemogućavanju novinara na HRT-u u profesionalnom obavljanju posla.

Rasprava o navedenoj temi dnevnog reda nije održana, ali je bilo prijedloga da se izneseni zaključak sjednice povuče o zaključku, o zaključku se ipak raspravljalo više od dva sata.

Većinom glasova je na kraju izglasan zaključak u kojem se navodi kako vijeće HRT-a već dulje vrijeme upozorava na česta kršenja Programskih načela te je stoga ovaj zaključak izravno obraćanje javnosti i Saboru o zabrinjavajućem stanju HRT-ovih programa te nepoštivanju novinarskih standarda, etičkih normi i medijskih sloboda na HRT-u, piše Večernji list.