RADMAN O SKANDALIMA

'Na HRT-u nema mjesta za privatne poduzetnike'

Bionic
Reading

Goran Radman, ravnatelj HRT-a, gostujući na Radiju 101 osvrnuo se na profesionalne propuste urednika i voditelja zbog kojih se posljednjih dana intenzivno govori o kaznama na javnoj televiziji

Podsjetimo, u emisiji 'Nedjeljom u 2' gost Darko Mihajlović, kojeg je urednik i novinar Jabuka proglasio uglednim ekonomskim analitičarom s četiri doktorske disertacije, ubrzo nakon emisije izjavio je da od formalnog obrazovanja ima samo osnovnu školu i brzi tečaj knjigovodstva, dok je ranije snimljena emisija 'Kontakt' sporna jer nije išla uživo. Također, Hloverka Novak-Srzić i urednica 'Pola ure kulture' Branka Kamenski kažnjene su zbog kršenja Etičkog kodeksa.

'To su primjeri kršenja etičnog, moralnog i profesionalnog u javnom prostoru. Mogu samo kazati da tko god je poželio i uspio doći na HRT s motivom da bude privatni poduzetnik, došao je na krivo mjesto. Svaki takav bit će sankcioniran za kršenje internih normi. Motiv ne može biti neetičan dolazak na HRT', kazao je Radman.

On smatra da svima treba dopustiti da se obrane od optužbi. 'Ako se one pokažu točnima, bit će i sankcionirani', rekao je ravnatelj, no nije precizirao hoće li zbog propusta biti i otkaza.

Najavio je i da bi se uskoro Denis Latin mogao vratiti na male ekrane, a govorilo se i o poreznom dugu. Porezni dug od 228 milijuna kuna veliki je problem HRT-a. 'Da, to je veliki problem. Jedan dio je usuglašen i morat ćemo ga otplatiti. No, isto tako, jedan dio je sporan jer nismo isključivi krivac za taj dug. Očekujem razumijevanje za to', kazao je Radman.