IZBORI ZA HND

Na HRT-u frka oko izbora nasljednice Gojan

14.04.2015 u 17:00

Bionic
Reading

Nakon Elizabete Gojan nova predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HRT-u postala je Sanja Mikleušević Pavić, a iako je Maja Sever izabrana za potpredsjednicu, još nije sigurno da će to i biti. Ovih dana na Prisavlju se razbacuju terminima kao što su bezakonje i nezakonitost, a najavljuju se i tužbe Upravnom sudu

Do prijepora je, kako doznajemo, došlo nakon što Dražen Majić koji se kandidirao za predsjednika nije prošao, nije ušao ni u Izvršni odbor za koji se nije kandidirao, a nije postao ni potpredsjednik HND-a HRT.

Navodno je bilo usmeno dogovoreno da onaj koji tako izgubi automatizmom postaje potpredsjednik, međutim u središnjem HND-u od kojeg je zatraženo očitovanje odgovorili su im da se kandidati biraju samo za funkcije za koje se natječu i da bi Majićev izbor za potpredsjednika bio protivan Statutu društva jer ne postoji statutarna odredba koja bi ga automatizmom pozicionirala na potpredsjedničko mjesto ili u Izvršni odbor.

Također navode kako potpredsjednikom ogranka postaje kandidat koji je dobio najviše glasova za člana Izvršnog odbora, a u ovom slučaju to je Maja Sever.

Kako mišljenje središnjice HND-a nije obvezujuće, duhovi na Prisavlju nisu se smirili pa je ponuđeno kompromisno rješenje – ponavljanje izbora za članove Izvršnog odbora. Na izbore bi se mogao prijaviti tko želi uključujući i Majića, a ne samo one koji su se kandidirali prvi put i bili izabrani: Maja Sever, Damir Glavaš, Elizabeta Gojan, Katja Kušec i Miro Branković i Dražen Ilinčić. Izbori bi se trebali ponoviti krajem ovog ili početkom idućeg tjedna.