HAPPY HOUR NA PRISAVLJU

Na HRT-u dopušteno točenje alkohola iako zakon to zabranjuje

03.03.2017 u 11:07

Bionic
Reading

Nanese li vas put u idućih nekoliko sati na HRT i poželite popiti nešto alkoholno, ne morate se brinuti jer je ponovno dopušteno točenje onoga što Zakon o zaštiti na radu u članku 58. izričito zabranjuje

Happy hour traje danas od 10 do 14 sati, a putnici namjernici i zaposlenici mogu osušena grla razblažiti pivom ili nečim žešćim bez straha da će ih poslodavac udaljiti s radnog mjesta jer je on sam donio odluku kojom se alkohol smije točiti.

Iako su prve informacije s javnog rtv servisa govorile da je razlog za to mala fešta novoizabranog glavnog ravnatelja Kazimira Bačića s Prisavlja ističu kako to nije točno, već je razlog za to 'proslava rođendana jedne dugogodišnje zaposlenice te je, kao i u brojnim drugim sličnim slučajevima, donesena odluka kojom se dopušta točenje alkohola toga dana u razdoblju od 10 do 14 sati'.

Riječ je, neslužbeno doznajemo,  o 60. rođendanu dugogodišnje zaposlenice Milice Pavelić.

S Prisavlju napominju da  odluku o točenju alkohola nije donio Bačić nego Davor Mezulić, ravnatelj Poslovne jedinice Poslovanje. 

'Riječ je o povremenim tehničkim odlukama kakve se redovito donose u povodu posebnih prigoda, domjenaka, proslava', navode u odgovoru s HRT-a.

Također napominju da je 31. ožujka prošle godine Siniša Kovačić, tadašnji v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a, donio odluku kojom je ovlast za potpisivanje odluka o dopuštenju točenja alkohola prenio na zaposlenika, umjesto na radno mjesto.

'Stoga je sadašnji glavni ravnatelj Bačić donio odluku kojom se ovlast za donošenje odluka o dopuštenju točenja alkohola veže za funkciju ravnatelja Poslovne jedinice Poslovanje. To je, dakako, učinjeno iz jasnih razloga jer se osobe na pojedinim dužnostima mijenjaju', zaključuju s HRT-a.