ČUDAN POTEZ UPRAVE GROBLJA

Na grobnice polijepili uplatnice i opomene

01.11.2011 u 20:09

Bionic
Reading

Uplatnice, opomene, dugovi... Sve to zapakirano u bijele kuverte s ručno nadopisanim napomenama, zalijepljene ili zataknute za grobnice svojih bližnjih, pronašli su posjetitelji groblja u Fažani.

Blagdan Svih svetih uprava groblja u Fažani iskoristila je da vlasnike grobnica i grobnih mjesta podsjeti na obvezu plaćanja te im je, umjesto na kuće adrese, uplatnice i opomene ostavila na grobnicama.

U svakom je redu bilo barem desetak bijelih kuverti, zajedno s desecima lampaša, buketa, svijeća... Tako je svatko tko je ovih dana došao na groblje mogao vidjeti tko je dužan za grobnu naknadu. O ovakvom načinu utjerivanja dugova i svojevrsne javne objave i prozivke dužnika u Općini Fažana ni u upravi groblja Komunalcu nismo ništa mogli doznati jer je za njih – neradni dan.

Kuverte su podijelili prije blagdana na razmislivši ne postoji li možda i diskretniji i ispravniji način da se nasljednici i vlasnici grobnih mjesta upozore na dugove nego da ih se javno proziva.

Uplatnice i u Karlovcu

Nemalo su brojni Karlovčani ostali danas iznenađeni kad su u povodu blagdana Svih Svetih pohodili grobove svojih najmilijih na Židovskom groblju u Karlovcu.

Naime, na starom karlovačkom Židovskom groblju svi spomenici imaju obavijest gradskog komunalnog poduzeća 'Zelenilo' o plaćanju grobne naknade, piše Radio Mrežnica