ULAZAK U KAMIONIMA

Na granici između Srbije i RH otkriveno osam ilegalnih migranata

20.07.2016 u 22:24

Bionic
Reading

Srbijanski carinici proteklog su tjedna otkrili na graničnim prijelazima s Hrvatskom osam ilegalnih migranata koji su pokušali ući na teritorij Europske unije u dva kamiona - jednom turskom i jednom slovenskom, priopćila je Uprava carine Repubilke Srbije (UC)

Migranti su otkriveni na prijelazima Batrovci-Bajakovo i Šid-Tovarnik.

Na graničnom prijelazu Batrovci turski kamion na putu za Njemačku izdvojen je za pregled mobilnim skenerom, a analizom dobijene slike među natovarenim hladnjacima primijećeno je nekoliko silueta ljudi. Otkriveno je šest muškaraca koji su željeli ilegalno ući u EU, navodi se u priopćenju.

Na graničnom prijelazu Šid su u slovenskom kamionu, koji je iz Kragujevca za Italiju vozio dijelove metalnih kontejnera, u tovarnom dijelu nađena dva Afganistanca koji su se u kamion tajno ukrcali na jednoj benzinskoj pumpi.

Granična policija je preuzela oba slučaja, stoji u priopćenju.

Srbijanska je vlada prošlog tjedna najavila zajedničke ophodnje mješovitih postrojbi vojske i policije uz granicu prema Bugarskoj i Makedoniji kako bi se spriječilo krijumčarenje ljudi, a u međuvremenu je nekoliko desetaka ilegalnih migranata otkriveno na području Zaječara, prema bugarskoj granici, a šest osoba osumnjičenih za krijumčarenje je uhićeno.

Srbijanski mediji objavili su ovog tjedna da krijumčari migrantima i izbjeglicama naplaćuju 1.500 eura ako ih prevoze osobnim automobilima ili 500 do 600 eura ako ih do granice vode pješice.