PUNO POSLA I ZA LIJEČNIKE

Na drugom danu Ultre 72 privođenja zbog droge

13.07.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Drugog dana tj. noći (12./13. srpnja) Ultra festivala splitska je policija privela 72 osobe, dok su medicinski timovi morali intervenirati u 60 slučajeva, uglavnom zbog pijanstva i uživanje droge, doznaje se jutros u policiji i splitskoj bolnici

Od 72 privedene osobe 43 su hrvatski državljani, a 29 stranci. Policija je zbog posjedovanja droge prekršajno sankcionirala 57 osoba, a kriminalističko istraživanje obavili nad 28-godišnjakom kod kojega su sinoć pronašli i oduzeli 336 tableta ecstasy ukupne težine 93 grama, potom 0,5 grama droge MDMA, te novac i mobitel.

Uz kaznenu prijavu doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku. Osim njega policija je uhitila i 19-godišnjaka koji je sinoć zatečen kod stadiona Poljud sa 21 pvc smotuljkom marihuane ukupne težine 8,2 grama, te 23-godišnjaka koji je kod sebe imao 30 tableta ecstasy. Protiv obojice slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu.

Policija navodi da nije bilo znatnijeg narušavanja javnog reda i mira, te oštećenja imovine, a zabilježeno je jedno lakše ozljeđivanje.

Dežurni liječnici splitske bolnice sinoć i jutros su tijekom održavana Ultra festivala obradili ukupno 24 osobe koje su vozilima Hitne medicinske pomoći prevezli u KBC Split, dok je njih šest samo zatražilo pomoć.

Zbog prekomjernog uživanja alkohola i opojnih droga dežurni liječnici u trima timovima na stadionu i oko njega morali su pružati pomoć 60 puta. Prema informacijama dobivenim u bolnici 12 je partijanera obrađeno na odjelu interne, pet na hitnom kirurškom prijemu, a jedan maloljetnik na pedijatriji.

Šest partijanera, koji su fizički napadali liječnike hitne pomoći, završilo je na triježnjenju Odjela psihijatrije splitske bolnice.