prometne nesreće

Na bjelovarskom području utrostručen broj poginulih u prometu

07.07.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Tijekom prve polovice godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske došlo je do naglog pogoršanja prometnih nesreća s poginulim osobama, priopćila je policija u utorak

Navode da je u tom razdoblju evidentirano osam prometnih nesreća s poginulim osobama, što je povećanje za 166,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, bez obzira što je bilo manje prometnih nesreća. Broj smrtno stradalih u prometnim nesrećama utrostručen je.

'U analiziranom razdoblju 2020. na području PU bjelovarsko-bilogorske u prometnim nesrećama smrtno je stradalo devet osoba, što je povećanje za 200 posto u odnosu na isto razdoblje 2019., navode iz policije.

Napominju da je broj teško ozlijeđenih osoba, kao i onih koje su u prometnim nesrećama lakše ozlijeđeni manji nego lani. Poginula su četiri vozača, dva putnika i tri pješaka, a najviše nesreća bilo je od šest do 20 sati, iz čega je vidljivo da se najviše prometnih nesreća događa za vrijeme dolaska i odlaska s posla i obavljanja svakodnevnih obaveza.

Prometne nesreće s poginulim osobama tijekom 2020. prouzrokovane su osobnim automobilom, motociklom, autobusom, teretnim automobilom i traktorom. Najviše prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama prouzrokovane su osobnim automobilima.

PU bjelovarsko-bilogorska je tijekom 2020. provela i organizirala 18 županijskih akcija, provedeno je 30 lokalnih akcija kao i 31 preventivna aktivnost (radio emisije, edukacije, preventivni letci, pregledi autosjedalica i sl.)

Najavljuju da će i u narednom razdoblju poduzimati niz mjera i aktivnosti s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja u njima, odnosno održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.