let prema beču

Na avionu Croatia Airlinesa puknulo pilotsko staklo, morali se vratiti u Zagreb

12.05.2018 u 14:54

Bionic
Reading

Zrakoplov Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa koji je jutros u 8.10 sati poletio iz Zagreba prema Beču, morao se okrenuti i vratiti u Zagreb zbog napuknuća vjetrobranskog stakla na pilotskoj kabini, potvrđeno je iz Croatia Airlinesa

"U skladu s propisanim kompanijskim sigurnosnim procedurama za ovakve događaje, koji su testiraju još prilikom projektiranja zrakoplova i za koje su pilotske posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane, zrakoplov je preusmjeren u Međunarodnu zračnu luku Zagreb te je sigurno sletio sa 66 putnika", priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Dodaju da sigurnost putnika i članova posade na letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena te su piloti striktno primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru.

Vjetrobransko staklo pilotske kabine sastavljeno od više slojeva i ima dodatna ojačanja, odnosno projektirano je tako da ovakve i slične situacije ne ugrožavaju sigurnost letenja.

Otvorenje izložbe 25 godina dizajna i fotografije u Croatia Airlinesu Izvor: Promo fotografije / Autor: Croatia Airlines

'Na letu OU443 nije bilo nikakve drame, panike ili uzbune, nego je riječ o strogo kontroliranom događaju u kojem je sigurnost letenja zadržana na najvišoj mogućoj razini', izjavio je glasnogovornik Croatia Airlinesa Davo Janušić za 24 sata.

Nakon što je javljeno da se avion vraća u zagrebačku zračnu luku, preventivno su pozvani vatrogasci što je isto, uvjerava Janušić, uobičajena i točno propisana procedura u civilnom zrakoplovstvu.

foto pregled

Mailovi Martine Dalić i sukob Izraela i Irana - događaji koji su obilježili tjedan

Pogledaj galeriju