ŽRTVE NEPRAVDE

Muž i žena prodaju bubreg da dokažu korupciju

27.02.2009 u 07:45

Bionic
Reading

'Ozbiljna ponuda! Prodajem bubreg radi rješavanja spora s policijom, tj. državom te radi odlaska u inozemstvo. Ne mislite da je ponuda neozbiljna! Cijena po dogovoru', ovim se riječima na internetskom oglasniku Market.ba, uz popratno polusatno svjedočenje i broj mobilnog telefona, u četvrtak oglasio Danijel Hrnjić (32) iz Donjeg Vakufa, šezdesetpostotni ratni invalid, otac dvoje malodobne djece

'Jest, istina je da prodajem bubreg kako bih izborio pravdu, dokazao korumpiranost ovog sustava, a potom bih tajno napustio Bosnu i Hercegovinu, za koju sam se borio, a zbog čega mi je žao što sam se borio', potvrdio je za Večernji list Danijel. Razlog zbog kojeg se upustio u ovu čudnu misiju istjerivanja pravde, vakufski 'Robin Hood' tumači podatkom da mu je nanesena golema šteta jer je godinu i pol dana vraćao dva kredita iz mikrokreditnih organizacija Sun Rise i Lider, a koje je netko na njegovo ime podigao.

'Mjesecima se borim kako bih dokazao tko je kriv, ali ne ide. Policija i cijeli sustav vlasti su zakazali na mom slučaju. Nakon stotina zahtjeva i razgovora, od Vakufa, Bugojna, Sarajeva, krivca nisu našli niti su mi novac koji su uzimali na ime lažnog kredita vratili. Odlučio sam ići do kraja, istjerati pravdu i zajedno s obitelji napustiti ovu korumpiranu državu', ogorčen je Hrnjić.

Bubreg je spreman prodati za 60.000 konvertibilnih maraka, uz napomenu da bi za gotovinu odmah bio spreman sniziti cijenu za nekoliko tisuća.

Odlučan da nemoguću misiju dokazivanja korupcije u državi novcem od prodanog bubrega dovede do kraja, Danijel Hrnjić u akciju je uključio i svoju suprugu koja je izrazila spremnost ostati bez ovog organa.

Osim prodaje bubrega, Hrnjići su raspisali oglas i za prodaju kuće, automobila i starog oružja.