zakon je jasan

Muškarac u Osijeku uporno vozi iako je pod zabranom; sada će dobiti 25 tisuća kuna kazne ili 60 dana zatvora

14.10.2020 u 11:39

Bionic
Reading

Osječko - baranjska policija objavila je priopćenje o neodgovornim vozačima zatečenim jučer u prometu na njihovom području nadzora

Prema policijskom izvješću, jučer u 15,15 sati, u Osijeku, u Kapelskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije. Vozaču je evidentiran prisutnost alkohola u krvi od 0,59 grama po kilogram te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 16,20 sati, između Karanca i Kneževih Vinograda, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 69-godišnji hrvatski državljanin uslijed nekretanja sredinom prometne trake, osvrtnim zrcalom udario je u osvrtno zrcalo vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera te je napustio mjesto događaja. Vozač je brzom intervencijom polije pronađen te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,02 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.