BEZ KONTROLE

Muškarac pijan pokušao pokrenuti traktor; vozilo ga je pregazilo, oštetilo bunar, parkirani automobil, ogradu susjedne kuće...

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 04.08.2020 08:45
  • Objavljeno 04.08.2020 u 08:45
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar

Policija upozorava građane da odgovorno postupaju sa vozilima, da ne ostavljaju neosigurana vozila bez nadzora i prilikom korištenja vozila poduzmu sve mjere sigurnosti te vozilima upravljaju na propisan način u svakoj prilici

Policija javlja da je u nedjelju, 2.kolovoza, 64-godišnjak sa šireg područja Suhopolja, pod utjecajem alkohola od 1,93 g/kg u svojem dvorištu, u namjeri da stavi u pogon traktor, kroz otvorena vrata okrenuo je ključ za pokretanje motora, a da se prije toga nije uvjerio da je poluga ručice mjenjača traktora u brzini, da bi se isti upalio i odmah pokrenuo kojom prilikom je 64-godišnjak pao na tlo i zadnji lijevi kotač prešao preko njegove noge.

Traktor je nastavio nekontroliranu vožnju kojom prilikom je udario u dvorišnu ogradu koju je savinuo i polomio metalni stup, da bi na travnatoj površini ispred ograde oštetio osobni automobil. Poslije toga traktor je nastavio kretanje preko odvodnog kanala te ušao u neograđeno dvorište, udario u betonski temelj od bunara koji nije oštetio već se odbio i nastavio vožnju gdje se prednjim dijelom zabio u betonsku ogradu vlasništvo 84-godišnjakinje, gdje se i zaustavio.

64-godišnjak je prevezen u OB Virovitica, gdje je zadobio tjelesne ozljede i izvan životne opasnosti se nalazi, slijedi izvješće ODO Virovitica.