PORUKA IZ ZIMBABVEA

Mugabeov glasnogovornik poručio američkom veleposlaniku da se objesi na stablo banane

08.02.2017 u 13:25

Bionic
Reading

Zimbabveanska vlada oštro je kritizirala američke diplomate koji su zabrinuti zbog pogoršanja ljudskih prava u toj afričkoj zemlji, dok je glasnogovornik dugovječnog predsjednika Roberta Mugabea otišao korak dalje te je američkom veleposlaniku poručio 'neka se objesi na stablo banane'

Kako piše državni list The Herald, prošlog ponedjeljka je američko veleposlanstvo u Harareu izdalo priopćenje u kojem naglašava kontinuirano pogoršanje ljudskih prava, osobito nakon što je uhićen lokalni pastor Evan Mawarire koji je bio inicijator prosvjednog pokreta na društvenim mrežama.

U odgovoru na američko priopćenje, Mugabeov glasnogovornik George Charamba proglasio je veleposlanika SAD-a u Zimbabveu Harryja K. Thomasa 'ostatkom užasne ere', podsjetivši pritom na konflikte bivšeg američkog predsjednika Baracaka Obame s dugogodišnjim zimbabveanskim predsjednikom Mugabeom.

'Veleposlanik SAD-a misli kako nam može zapovijedati. Neka ide i objesi se na stablo  banane', citirao je državni list Charambu koji je zaključio kako Zimbabve očekuje signal nove američke administracije.