NA STRANI POBUNJENIKA

Mudžahedin iz Zenice poginuo u Siriji

19.09.2013 u 13:48

Bionic
Reading

Još jedan državljanin Bosne i Hercegovine poginuo je na ratištu u Siriji boreći se na strani protuvladinih pobunjenika, a riječ je Dervišu Haliloviću (41) iz Zenice, prenosi u četvrtak 'Dnevni avaz'

Otac poginulog Husein Halilović potvrdio je ovom listu kako je njegov sin poginuo u ponedjeljak tijekom borbi vođenih u okolici Damaska.

'Svi smo još u šoku i pokušavamo, koliko možemo, zadržati mir. Derviš je živio s nama, dijelio i dobro i zlo', kazao je otac.

Obitelj Halilović živi u selu Smajići, dvadesetak kilometara udaljenom od Zenice.

Poginuli Derviš je tijekom rata bio pripadnikom postrojbe 'El-mudžahid' koja se borila na strani Armije BiH, a bila je sastavljena pretežito od dragovoljaca iz islamskih zemalja.

Ranije je na sirijskom ratištu poginuo Muaz Šabić, također iz Zenice, koji se borio u redovima islamističkog pobunjeničkog pokreta Al Nusra za kojega se smatra kako je blizak al Kaidi.

Mediji u BiH nagađaju kako se najmanje pedeset državljana te zemlje do sada priključilo različitim skupinama koje se bore u Siriji, no bosanskohercegovačke vlasti ne raspolažu nikakvim provjerenim informacijama.