odgovor PLENKOVIĆU

'Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj toliko je jaka da ni mrtva srpska djeca ne mogu očekivati ni pravdu, ni mir'

09.06.2022 u 18:35

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću da je "mržnja prema Srbima u Hrvatskoj toliko jaka da ni mrtva srpska djeca ne mogu očekivati ni pravdu, ni mir"

Vulin je u priopćenju naveo da bi Srbija mogla povjerovati da će Hrvatska jednom suditi za zločine počinjene nad Srbima, da hrvatska Vlada nije već 17 godina odbijala suradnju s tužiteljstvom Bosne i Hercegovine u slučaju granatiranja izbjegličke kolone, pokrenutom 2005. godine i da nije 3. srpnja 2015. godine donijela Zaključak kojim nalaže Ministarstvu pravde da odbije pružanje međunarodne pravne pomoći u svim postupcima u vezi s ratnim zločinima protiv njihovih časnika.

“Zločin na Petrovačkoj cesti su počinili državljani Hrvatske nad državljanima Hrvatske, a na teritoriju Bosne i Hercegovine, i Hrvatska je imala sve razloge i mogućnosti ubojice srpske djece privesti pravdi ili pomoći Bosni i Hercegovini da to ona učini.

Imala je Hrvatska sve razloge suditi zločincima, ali i jedan presudni razlog da to ne napravi. Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj je toliko jaka da ni mrtva srpska djeca ne mogu očekivati ni pravdu, ni mir“, naveo je Vulin u priopćenju.

“Srbija ima pravo suditi zločincima, a nema pravo zaboraviti svoju ubijenu djecu”, izjavio je ministar komentirajući navode premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u kojima odbacuje utemeljenost optužnica Srbije protiv četvorice hrvatskih pilota zbog bombardiranja kolone srpskih civila na Petrovačkoj cesti, prenosi N1.