KOJU PORUKU ŠALJE

Mrsić se pita: Zašto predsjednica ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama?

18.02.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila da je u jednoj privatnoj klinici obavila preventivni pregled, stigle su i prve kritike

Među onima koji je postavio neka pitanja je i čelnik Demokrata Mirando Mrsić.

'Prevencija je važna i premalo žena se odaziva na mamografiju. Tu je predsjednica Republike u pravu, ali predsjednica je umjesto u neku od naših bolnica za preventivni pregled izabrala privatnu polikliniku. Postavlja se pitanje, zašto nije koristila usluge javnog zdravstva, tko je platio pregled i koju poruku predsjednica šalje građanima? Vi koji imate novaca ili poziciju kao ja, liječit ćemo po privatnim klinikama dok ste vi drugi osuđeni na beskonačne liste čekanja', napisali su Demokrati na Twitteru.

Podsjetimo, predsjednica je sredinom siječnja bila na infuziji u KBC-u Sestre milosrdnice, a u petak je bila i na pregledu u privatnoj klinici.

Na infuziji je bila zbog viroze, dok je u privatnoj klinici u Sv. Nedelji, koja je specijalizirana za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom i radiokirurgijom, obavila redovne i preventivne preglede'

'Imam predispoziciju za karcinom. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma, tako da ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa, rekla je Grabar-Kitarović.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL