rat u sdp-u

Mrsić poručio Komadini: Tvojoj izjavi o ustašama i partizanima mjesto je u prošlom stoljeću

02.07.2017 u 21:01

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić, odlukom vrha stranke nedavno smijenjen sa čelnog mjesta jednog saborskog obdora, u nedjelju navečer žestoko je reagirao na tvrdnju koju je nekoliko sati ranije izrekao potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina

'Ako SDP postoji samo zbog ustaša i partizana onda takva stranka nema budućnosti u modernom društvu! Upravo to čini razliku između SDP-a za kojeg se zalažem i kakvog želim, a želim SDP kojem je napredak društva na prvom mjestu', poručio je Mirando Mrsić reagiravši na intervju Zlatka Komadina na N1 televiziji, koji je u jednom trenutku rekao kako SDP neće propasti sve dok je ustaša i partizana.

'Današnji intervju na N1 potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadina trebao je poslužiti da popravi štetu koju je opet u javnosti izazvao Davor Bernardić Davor Bernardić smjenama u Klubu zastupnika, dodatno produbljujući podjele u stranci. Komadinina izjava da SDP ne može propasti jer mi imamo ustaše i partizane je izjava kojoj je mjesto u prošlom stoljeću, te se ovakvo viđenje politike svodi na netoleranciju, podjele i bezperspektivnosti. Ako je to sukus rada i djelovanja stranke onda ta stranka - ponavljam - nema budućnosti. SDP postoji i treba opstati kao jedan od temeljnih faktora u razvitku demokracije naše zemlje.

Želim SDP koji zastupa antifašizam, koji se zalaže za ljudska prava, prava manjina, prava ljudi koji rade i žive od svog rada. SDP koji se zalaže za slobodu govora i jasno ograduje od netolenrancije i bilo kakve vrste nasilja. Svesti to na partizane i ustaše je velika zabluda!

Nažalost Zlatko očito još uvijek ne može prijeći preko svog osobnog sukoba sa Zoranom Milanovićem te se s njime obračunava preko članova Kluba SDP-a u Hrvatskom saboru. Nesporna je činjenica da od 27 prisutnih na Klubu - deset je bilo protiv smjene, jedan nije glasao, dvoje je bilo suzdržano, 14 je bilo 'za'. Izjaviti da je ostalih deset koji nisu došli na sjednicu Klub bilo 'za' je jadno i neargumentirano.

I ja sam jedan od tih deset koji nisu bili nazočni, taj - čija je smjena kukavički odrađena. Zlatko voli baratati alternativnim činjenicama i vjerojatno je on jedan od tih spomenutih dinosaura čiji rok trajanja polako ističe.

Da - članice i članove treba slušati, ali očito ne čujemo ih i shvaćamo jednako. Milanka i ja govorimo ono sto članovi i građani u međuvremenu na svakom uglu govore. Zašto to ne želimo jednako shvatiti? Promjene su neizbježne i samo pitanje vremena', napisao je među ostalim Mirando Mrsić na Facebooku.