ČISTAČICA NA OPERACIJI

Mraz završila na psihijatriji, inspekcija potvrdila njene navode

12.09.2014 u 16:21

Bionic
Reading

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je danas da je završen inspekcijski nadzor u Općoj bolnici Bjelovar u slučaju Lidije Mraz, čistačice koja tvrdi da je morala asistirati pri operaciji na odjelu ortopedije, te najavilo da će Služba zdravstvene inspekcije poduzeti daljnje mjere u ovom slučaju

Neslužbeno se doznaje da bi zbog propusta u upravljanju bolnicom mogao biti smijenjen sanacijski upravitelj bjelovarske bolnice Stjepan Grabovac, javlja hrt.hr. Sankcije za rukovodstvo bolnice jučer je najavio ministar zdravlja Siniša Varga, izjavivši novinarima da je zdravstveni inspektor uočio nepravilnosti u angažmanu zdravstvenog osoblja u kirurškim salama.

'U izvješću inspektora sve se proziva i upozorava na loše rukovodstvo bolnice te će biti poduzete određene sankcije', rekao je Varga. Čistačica Lidija Mraz tvrdi da je od nje bilo zatraženo da pridržava nogu pacijenta pri amputaciji na odjelu ortopedije, a nakon što je cijela priča izašla u javnost, navodno je primila telefonsku prijetnju smrću.


Njen odvjetnik Vladimir Gredelj pozdravio je neslužbenu najavu smjene sanacijskog upravitelja Grabovca te izjavio Hini kako je njegova klijentica, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, danas hospitalizirana u virovitičkoj bolnici.

Mraz nije mogla dobiti potrebnu pomoć na odjelu psihijatrije u Bjelovaru, tvrdi Gredelj te je zbog toga podnio kaznenu prijavu protiv Grabovca. Sanacijski upravitelj nije želio ništa komentirati, kratko rekavši da nije upoznat s nalazom inspekcije Ministarstva zdravlja.