SILOVANJE AMERIČKE KOŠARKAŠICE

Mraović u kafiću ispijao piće, a sudu prijavio bolest

09.06.2009 u 13:31

Bionic
Reading

Vrhovni sud je u ponedjeljak razmatrao žalbu kontroverznog gospićkog tajkuna Josipa Mraovića, koji traži da se ukine presuda riječkog suda kojom je osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja američke košarkašice Ilishe Jarrett. Za to je vrijeme Mraović, koji se na sudu nije pojavio pod izlikom da je bolestan, mirno ispijao piće u obližnjem kafiću

Mraović smatra da bi trebao biti oslobođen ili da mu se, u najgorem slučaju, ponovno sudi, da dokaže svoju nevinost.

Suci su jučer razmotrili sve odlučujuće činjenice obrane i optužbe te zaključke suda s riječkog suđenja i sad će donijeti svoju odluku. Kao što je praksa tog suda, odluka se donosi odmah, ali se objavljuje naknadno i dostavlja strankama u pisanoj formi uz cjelovito obrazloženje, pa za to treba obično oko mjesec dana. Jučerašnja sjednica je bila zatvorena za javnost, kao što je uobičajeno za delikatna djela kao što je silovanje.

U svojoj žalbi Mraović, između ostalog, tvrdi da je u postupku bilo bitnih povreda zakona te da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje. Sjednici Vrhovnog suda je prisustvovao Mraovićev odvjetnik Zvonimir Hodak, koji ga sada sam zastupa. (Pri kraju riječkog suđenja drugi branitelj, riječki odvjetnik Velimir Došen, otkazao je Mraoviću.)

Odvjetnik Hodak je prilikom dolaska na sud, na pitanje novinara hoće li na sjednicu doći i optuženi Mraović, odgovorio da je njegovu klijentu jako slabo, da ima problema sa srcem, da ga je poslao u bolnicu na Rebro i da je hospitaliziran, piše Novi list.

Pola sata kasnije novinari su slučajno u obližnjem kafiću ugledali optuženog Mraovića kako mirno ispija piće. Kad su nakon sudske sjednice ponovno pitali Hodaka o klijentu, rekavši što su vidjeli, odgovorio je da se Mraoviću vjerojatno stanje poboljšalo, pa su ga pustili iz bolnice.