lokalni izbori

Mrak-Taritaš: Vratit ćemo kulturu i nezavisnu scenu na Savu

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 04.05.2021 18:27
  • Objavljeno 04.05.2021 u 18:26
Anka Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš

Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic / CROPIX

Kandidatkinja GLAS-a za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš predstavila je u utorak koncept oživljavanja zagrebačke kulture na obali Save te najavila kako će vratiti kulturu i nezavisnu scenu na savski nasip koji je odlično mjesto za razne sadržaje 24 sata dnevno.

"Zagreb se nije razvio uz Savu, ali to ne znači da grad treba od rijeke bježati, dapače, ona mora postati i ostati mjesto života, prostor za sport, rekreaciju, kulturu, zabavu i uživanje u prirodi“, rekla je Mrak-Taritaš na konferenciji za novinare na savskom nasipu ispod Hendrixovog mosta.

Istaknula je kako je zadnjih petnaest godina u Zagrebu "sve ili namjerno uništeno ili propalo zbog nemara i nebrige pa tako i nezavisna kulturna scena i klupska kultura“.

"Pametnim promišljanjem na Savu se brzo može vratiti život, a mi znamo kako, za razliku od sadašnje gradske uprave, rekla je Mrak-Taritaš te podsjetila na projekt „Ljeto na Savi“ koji je "koštao 15 milijuna kuna, nikog nikad tamo nije bilo i na kraju je sve odnijela Sava".

Kandidat za zamjenika gradonačelnice Marko Torjanac, koji je osmislio plan vraćanja kulture na Savu, podsjetio je da je prije 15 godina gradska vlast ugasila urbanu kulturu koja se razvila uz savski nasip te istaknuo kako je plan njihov prostor uz Savu ponovno pretvoriti u mjesto gdje se razvija nezavisna kulturna scena u Zagrebu.

Drugi kandidat za zamjenika gradonačelnice Mirando Mrsić rekao je kako zagrebačka vlast s pokojnim gradonačelnikom i Jelenom Pavičević Vukičević na čelu nije bila sposobna nigdje napraviti ništa pa tako ni na Savi.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!