'TKO LAŽE TAJ KRADE'

Mrak Taritaš: Ne nasjedajte, Bandić ne preže ni od najgorih laži!

25.05.2017 u 13:00

Bionic
Reading

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš tvrdi da njezin protukandidat, Milan Bandić širi dezinformacije po društvenim mrežama kako bi zastrašio građane tvrdivši da će ona, ako postane gradonačelnica, ukinuti sve dosadašnje subvencije. Bandićev stožer, tvrdi, ne preže od 'najgorih laži i podmetanja, kao što nije ni dosad'

'Najnovija taktika je zastrašivanje građana Zagreba izmišljanjem da ću ukidati razne kategorije gradskih subvencija i socijalnih prava ako me izaberu za gradonačelnicu. Te laži šire se ovih dana po društvenim mrežama, a cilj je jasan: da što manje građana izađe na izbore jer je to jedini način da se Milan Bandić održi na vlasti', tvrdi Taritaš u objavi na Facebooku.

Tvrdi da neće ukidati 'besplatne' udžbenike, subvencionirane cijene vrtića, dodatke na mirovine, status majke odgajateljice i naknade za 1., 2. i 3. dijete, besplatan javni prijevoz za socijalno ugrožene kategorije građana, niti bilo koju drugu subvenciju Grada Zagreba ili socijalno pravo koje građani Zagreba trenutno imaju.

'Ono što ću sigurno ukinuti je ideja da sve to građanima poklanja gradonačelnik (ili gradonačelnica, sasvim svejedno). Građani Zagreba plaćaju najveći prirez u državi i sve su to platili. Osim toga, Grad ima obavezu brinuti o posebno osjetljivim kategorijama građana i svima omogućiti jednake šanse za dobar i kvalitetan život', poručuje.

  • +11
Lokalni izbori 2017: Stožer Anke Mrak Taritaš Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

S druge strane obećava da će u Zagrebu u kojem ona bude gradonačelnica, 'bit će mjesta u vrtiću za svako dijete, i to u grupama s najviše petnaestoro djece. Djeca će nastavu pohađati u jednoj smjeni , i to u učionicama opremljenima modernom tehnologijom. Umirovljenici će imati mjesto u domovima za starije bez lista čekanja. Građani s invaliditetom i oštećenjem zdravlja imat će svu infrastrukturu za slobodno i sigurno kretanje po gradu'.

Kaže da se stvorio privid da gradonačelnik nešto poklanja, da svaki građanin Zagreba mora znati na što ima pravo te kako i gdje ta prava može ostvariti. 'Trenutno jedina poznata i dostupna metoda je potezanje gradonačelnika za rukav', poručuje.