'ankin tim'

Otkrivamo kandidate Anke Mrak Taritaš za dogradonačelnike Zagreba

20.04.2017 u 17:25

Bionic
Reading

Gradonačelnička kandidatkinja Anka Mrak Taritaš odabrala je nestranačkog stručnjaka Darija Čepu, a SDP će odlučiti o drugom kandidatu za zamjenika gradonačelnika. Izvori tportala tvrde: gotovo sigurno to će biti Draženko Pandek, zamjenik predsjednika zagrebačkog SDP-a

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš odabrala je nestranačkog stručnjaka za jednog od dva svoja zamjenika. Riječ je o Dariju Čepi, docentu na Katedri za sociologiju na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

'Anka Mrak Taritaš pozvala je nedavno na sastanak nekoliko sveučilišnih profesora, među ostalim, i gospodina Čepu. U njemu je prepoznala idealnog kandidata za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba', kažu nam u stožeru Anke Mrak Taritaš.

Dario Čepo veliki je ekspert za politički sustav Europske unije, za problematiku vezanu za referendume i funkcioniranje predstavničkih tijela – vijeća, skupština, parlamenata...  

Drugog kandidata za zamjenika gradonačelnika odredit će večeras njezini partneri iz SDP-a. Kako neslužbeno doznajemo iz nekoliko izvora, SDP će za drugog dogradonačelnika predložiti Draženka Pandeka.  

Naši izvori potvrdili su nam Pandeka uz jednu ogradu: 'Pandek je favorit, ali ipak treba pričekati i službenu odluku Gradskog odbora i Predsjedništva zagrebačkog SDP-a.'

Draženko Pandek jedan je od četiriju potpredsjednika zagrebačke organizacije SDP-a. Od 2012. do 2015. bio je saborski zastupnik.

Po struci je pravnik, radio je kao vježbenik na Općinskom sudu u Sesvetama, Američkom veleposlanstvu u Zagrebu i upravnim tijelima Grada Zagreba.