I BALDASAR SE PRIDRUŽIO

Mrak-Taritaš čestitala predsjednici i objasnila da Milanović 'treba još prespavati'

13.01.2015 u 14:25

Bionic
Reading

Čestitkama koje novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović pljušte sa svih strana pridružila se i ona od splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, koji smatra da bi isto trebao napraviti i premijer Zoran Milanović

'U stvari, već sam javno čestitao dva puta, ali ponovit ću: čestitam pobjednici izbora, ali i još uvijek važećem predsjedniku Ivi Josipoviću na njegovom džentlmenskom ponašanju', kazao je Baldasar.

Novinari su ga upitali smatra li da bi to trtebao učiniti Zoran Milanović i vjeruje li da će premijer i buduća predsjednica normalno surađivati.

'Ja mislim da treba čestitati. A siguran sam da će surađivati jer mislim da u ovakvoj situaciji nema alternative. Pitanje je samo kakav će biti nivo suradnje, međusobnih odnosa, načina ophođenja... Ali da, surađivat će, samo treba malo vremena', dodao je gradonačelnik.

U Splitu je u utorak boravila HNS-ova ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš, kojoj ne pada na pamet savjetovati premijeru što mu je činiti.

'Ja koristim priliku za čestitati Kolindi Grabar Kitarović i nadam se da će nastaviti put bivših predsjednika prema građanskoj i sređenoj Hrvatskoj na dobrobit svih njenih građana. A premijer će učiniti ono što smatra da je potrebno, sigurno će učiniti što treba', kazala je Mrak Taritaš.

'Prespavali smo dvije noći, ajmo još malo prespavati... Treba zaboraviti retoriku sa izbora jer stvarni život je nešto drugo, trebamo gledati dobrobit države i svih njenih građana. Nema razloga da ne surađuju jer ovlasti predsjednika i vlade su vrlo jasno definirane', kazala je Mrak-Taritaš.