sukob u saboru

Mrak Taritaš: Bandić je Zagreb pretvorio u veliki narodnjački klub

09.04.2019 u 12:46

Bionic
Reading

Zatvaranje zagrebačkog kina Europa u utorak su problematizirali i saborski zastupnici, pa je tako Anka Mrak Taritaš (Glas) poručila kako se građani plaše da će trajno ostati bez tog kultnog mjesta za koje se priča da će postati narodnjački klub, prozivajući gradonačelnika Milana Bandića da je Zagreb pretvorio u 'jedan veliki narodnjački klub'

Kad govorimo o kinu Europa, ključno je pitanje gdje su projekt, dozvola, suglasnosti, koliko će radovi trajati, pobrojala je Mrak Taritaš, navodeći kako Zagrepčani znaju 'kako to ide' te su zabrinuti s punim pravom.

'Naravno da građane plaši da će trajno ostati bez kultnog mjesta, iz jednostavnog razloga u Zagrebu caruje interes i ako je netko dovoljno moćan bacio oko na javno dobro, tom dobru nema spasa', upozorila je i ocijenila kako se kino Europa zatvara pod nerazjašnjenim okolnostima, sa sumnjivim obrazloženjima.

'I u javnom prostoru je krenulo otprilike na način na koji je krenula ideja da će Milan Bandić dobiti doktorat, da će kino Europa biti narodnjački klub. Možda tako biti neće, ali Milan Bandić ili da ga nazovem dr. Bandić je grad Zagreb pretvorio u jedan veliki narodnjački klub', naglasila je.

  • +12
Anka Mrak Taritaš Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgic

'Notornu laž o narodnjačkom klubu dezavurirao je i sam Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala, ustanove koja posljednjih deset godina upravlja kinom Europa', uzvratio je Varda na tvrdnje zastupnice Glasa, spočitavajući joj da je ogorčena jer je u utrci za gradonačelnicu Zagreba izgubila od Bandića.

'Kad je već tako, ne znam može li ta laž o narodnjačkom klubu proći u Gunji ili je to želja same zastupnice', poručio je Varda.