DOJENJE NA OTVORENOM

Možete li vjerovati da je Zagreb bio spreman izdvojiti 50 tisuća kuna za jednu klupu?!

23.03.2018 u 16:29

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz gradskog proračuna za jednu klupu za dojenje izdvojit će 50 tisuća kuna. Na to je upozorio zastupnik zagrebačke gradske skupštine iz redova HNS-a Tomislav Stojak

'Dojenje beba u javnom prostoru je nešto potpuno prirodno i normalno! I trebamo ga poticati! Ali, zanima nas koja je to 'mudra' glava iz gradske uprave procijenila da jedna klupa za dojilje košta 50.000,00 kuna?', piše Stojak na Facebooku.

U objavi je priložio i dokument, tj. Plan komunalnih aktivnosti VGČ Novi Zagreb istok za 2018. Godinu. Iz dokumenta je vidljivo kako će se na pet lokacija u ovoj gradskoj četvrti postaviti pet klupa što će koštati 250 tisuća kuna.

'Kojom računicom je procijenjeno da jedna takva klupa košta 50 tisuća kuna? Pa od čega je ta klupa? Za što je ona osposobljena?', pita se Stojak i napominje da se za tu cifru može napraviti više klupa za dojenje od pet predviđenih.

Plan ipak nije usvojen

Vijećnik HNS-a u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb Igor Bočkaj prilikom rasprave o planu upozorio je na ovaj ogroman iznos za jednu klupu i plan nije usvojen.

Usporedbe radi, 2016. u Podsusedu je postavljena prva klupa za dojenje koju je financirao gradski HSLS. Cijena te klupe? 8500 kuna.

  • +2
Klupa za dojenje u Bjelovaru Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL