FEŠTA LEGENDI U SUBOTU

Možda posljednja utakmica slavnih dinamovaca

11.05.2012 u 11:57

Bionic
Reading

Uoči utakmice posljednjeg kola MAXtv Prve lige između Dinama i Splita u kojoj će 'plavi' i službeno proslaviti sedmi uzastopni naslov, na teren će istrčati kombinirane momčadi Dinamovih legendi u čast 30. obljetnice osvajanja naslova prvaka Jugoslavije 1982. godine

Među najzaslužnijima za taj naslov bio je i Stjepan Deverić koji je u Maksimiru najavio ovu romantičnu akciju.

'U subotu će biti prava fešta. Nije realno očekivati gužvu na tribinama kao za finale Kupa, ali nadamo se da će ipak biti pristojan broj gledatelja. I mi bi se malo htjeli prisjetiti kako je to nekada izgledalo,' kaže Štef koji je u Dinamovom dresu proveo osam sezona.

'Drago mi je da će se skupiti gotovo svi iz moje generacije, nažalost zbog privatnih obaveza nećemo biti kompletni. Za ovakvu feštu smo uvijek spremni, a obzirom da one nisu prečeste bojim se da bi ova mogla biti ujedno i posljednja ovakvog tipa,' dodatno je motivirao mlađe ljubitelje nogometa Deverić.

Koja mu je utakmica iz te sezone najdraža?

'Pobjeda u Splitu 2:1. Ne samo zato što sam tamo zabio gol, nego što nam je i ta utakmica bila možda i ključna. Donijela nam je samopouzdanje i dodatni impuls, a nekako sam najviše volio igrati hrvatske derbije. Više nego protiv Zvezde i Partizana.'

Deverić je bio trener u Zrinjskom kada je u tom klubu briljirao mladi Luka Modrić. Nije bježao od usporedbe njega i današnjeg dragulja Matea Kovačića.

'Najgore je uspoređivati igrače, jer svaki je zaseban, ali Mateo je izniman talent koji se i dalje treba razvijati, ali već sada ide tragom Luke Modrića. I kao navijač i kao trener očekujem da će u karijeri dosegnuti njegov nivo,' kaže Deverić koji trenutno obnaša dužnost trenera juniora zagrebačke Lokomotive.

Dvoboj legendi počinje u subotu u 16.15 sati, a središnji događaj između Dinama i Splita na rasporedu je u 19 sati.