STAZIĆ PROVOCIRA

'Možda je ovo zadnji put da govorim u Saboru'

29.10.2010 u 10:58

Bionic
Reading

Saborski su zastupnici raspravljali su jutros o izmjenama Zakona o Pravosudnoj akademiji, no ni prilikom te rasprave nije se moglo izbjeći prepucavanje na temu zabrane SDP-a

'Javio sam se da bih govorio o ovom zakonskom prijedlogu dok još uopće mogu govoriti u Saboru, dok se ne ostvari prijetnja HDZ-a izrečena kroz usta potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da će se rad SDP-a zabraniti. Ja ne znam kad će se ta prijetnja početi doživljavati, ali eto, dok još rad SDP-a nije zabranjen, iskoristio bih jednu, možda od posljednjih prilika da nešto kažem', tako je pojedinačnu raspravu o izmjenama Zakona o pravosudnoj akademiji započeo SDP-ov Nenad Stazić, aludirajući na ideju Vladimira Šeksa da bi trebalo zabraniti SDP.

Ovakavo Stazićevo podbadanje, naravno, nije prošlo bez reakcije HDZ-a. 'Zastupnik Stazić netočno govori kad govori da ima posljednju priliku govoriti u Saboru dok netko ne zabrani SDP. Ja ga upozoravam da će on govoriti slobodno dok god traje njegov mandat bez obzira na događanja sa SDP-om', poručila je HDZ-ova Ana Lovrin, dodavši da SDP-ovci nemaju što brinuti dok god program SDP-a bude sukladan Ustavu.

U raspravu se upleo i predsjedavajući Ivan Jarnjak priupitavši SDP-ovce je li isto tako u redu da Željko Jovanović vrh HDZ-a naziva kriminalnom organizacijom.

Stazić je, s druge strane, spočitnuo da ni premijerka Kosor ni predsjednik Sabora Luka Bebić u srijedu nisu reagirali na Šeksovu izjavu. 'Predsjednica Vlade šuti, predsjednik Sabora šuti – to je očito politika HDZ-a, da se zabrani rad SDP-a', kazao je Stazić.

'Možda vi to želite, no HDZ to ne bu napravil', zaključio je Jarnjak