POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Motociklist se bori za život, nitko ga ne poznaje

30.07.2013 u 13:08

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer na cesti između Privlake i Sabunika ozljede opasne po život zadobio je zasad nepoznati motociklist. Na njega je naletio vozač automobila mađarskih registracijskih oznaka. Nesreća se dogodila oko 17 sati, kada je mađarski državljanin upravljajući automobilom iz smjera Vira preko pune crte krenuo pretjecati autobus, a iz suprotnog smjera naišao je nepoznati motociklist na motoru njemačkih registracijskih oznaka. Došlo je do sudara u kojemu je motociklist zadobio ozljede opasne po život te je prevezen u Opću bolnicu Zadar

Kod ozlijeđenog muškarca nisu pronađeni dokumenti. Pretpostavlja se kako je riječ o turistu koji je bio smješten negdje u blizini mjesta nesreće. Policija poziva građane da im dojave ako imaju bilo kakvu informaciju o identitetu stradalog muškarca.

Istovremeno zadarska policija izvještava o još jednoj prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđen motociklist. U zadarsku bolnicu jučer je primljen 25-godišnji motociklist kojemu je vozač automobila koprivničkih registracijskih oznaka oduzeo prednost na raskrižju Ulice Franka Lisice i Ulice kneza Novaka Krbavskog.

Kako smo saznali iz PU zadarske, 52-godišnjak je vozeći Ulicom Franka Lisice skretao u Ulicu kneza Novaka Krbavskog te je oduzeo prednost 25-godišnjaku na motoru koji se vozio glavnom cestom. Motorist je prevezen u OB Zadar. Srećom, njegove ozljede nisu opasne po život.

Oduzimanje prednosti jedan je od najčešćih razloga zbog kojih motoristi stradavaju na cestama. Samo u posljednjih mjesec dana na zadarskom području je teške ozljede zadobilo njih pet, a u svakoj od tih prometnih razlog je bio nepažnja vozača automobila.