bitka za split

Mostovci ljuti na Pauletića: Ne želimo vjerovati da se dogovorio s HDZ-om

20.04.2017 u 09:34

Bionic
Reading

Odustajanje Roberta Pauletića od kandidature za gradonačelnika Splita iznenadilo je vodstvo Mosta. Vrlo su ljuti na svog sad već bivšeg kandidata. Iako je Pauletić demantirao spekulacije da je od kandidature odustao jer se navodno dogovorio s HDZ-om, tportal doznaje kako su priče o njegovu navodnom dogovoru s HDZ-om došle i do vrha Mosta. 'Želimo vjerovati da to nije istina', kažu

Mostov kandidat za gradonačelnika Splita Robert Pauletić iznenada je u srijedu odustao od utrke. Kao glavni razlog naveo je ankete koje ga smještaju tek na četvrto mjesto.

Iza Andre Krstulovića Opare (HDZ), Željka Keruma i Marijane Puljak (Pametno), što mu je, kaže, bio dovoljan signal da shvati da vodi unaprijed izgubljenu bitku i da birači očito nisu prepoznali njegovu želju da 'značajno smanji broj zaposlenih u splitskoj gradskoj upravi'.

Takvo njegovo objašnjenje u Mostu jednostavno ne mogu progutati. U vodstvu stranke vrlo su ljuti na Pauletića i njegovo odustajanje.

'U mom rječniku ne postoji riječ odustajanje, zato mi je ovo teško shvatljiv potez', rekao je za tportal politički tajnik Mosta Nikola Grmoja odmah nakon što je Pauletić odustao od svoje kandidature.

Tijekom srijede i do vrha Mosta došle se priče o tome kako je mogući razlog Pauletićeva odustajanja od kandidature za gradonačelnika Splita njegov dogovor s HDZ-om.

'Do nas su iz Splita došle priče da se Pauletić dogovorio s HDZ-om', neslužbeno za tportal kaže izvor iz vodstva Mosta.

Dodaje kako vjeruju da to ipak nije istina i da su pravi razlozi, iako se s njima ne slažu, oni koje je naveo Pauletić.

Robert Pauletić u razgovoru za Večernji list demantirao je spekulacije po kojima je od kandidature za gradonačelnika odustao jer se navodno dogovorio s HDZ-om.

Iz Mosta poručuju kako bez obzira na Pauletićevo odustajanje nastavljaju s borbom za Split.

'Zapaprit ćemo HDZ-u', kažu u Mostu.

Ponovili su jedno od svojih, kako tvrde, temeljnih načela: 'Politička arena postoji da se kandidati bore idejama i programima, a ne da se kupuju.'