FOTELJA ZA GLAS

Mostašica Linić: SDP mi je nudio Odbor za zdravstvo

01.12.2015 u 10:13

Bionic
Reading

Neka SDP-ovci sami u svojim redovima istraže tko je od njih Mostovoj Ines Strenja-Linić nudio da bude predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo ili bilo koju drugu poziciju, poručio je u jučerašnjoj izjavi Hrvatskom radiju glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja, dometnuvši da oni iz Mosta neće otkrivati imena nakon što je riječki SDP pozvao Strenju-Linić da kaže tko ju je točno zvao i što joj je točno nudio

Nakon što je mostašica Ines Strenja-Linić optužila SDP da su joj, ako u Saboru podrži koaliciju Hrvatska raste, iz te stranke nudili da bira 'što god želi', riječka SDP-ova zastupnica Ana Komparić-Devčić demantirala je da je itko od izabranih SDP-ovih zastupnika nakon izbora kontaktirao sa Strenjom-Linić.

'Razgovarala sam sa svim svojim kolegama koji su izabrani zastupnici i nitko od nas nije osobno kontaktirao s kolegicom Strenjom-Linić. S Mostom pregovaramo kao s cjelinom i još jednom ih pozivamo, kao što ih je već pozvao premijer Milanović, da preuzmu odgovornost za formiranje Vlade i Sabora', kazala je Hini Komparić-Devčić i pozvala mostašicu da 'kaže tko ju je točno zvao i što joj je točno nudio'.

Oglasio se međutim jučer poslijepodne u izjavi za Hrvatski radio Rijeka i glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja. S obzirom na to da su, kako tvrdi, Mostovi zastupnici izloženi nevjerojatnim pritiscima medija i dviju koalicija, odlučili su da će do daljnjeg izjave za javnost davati samo čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov i on kao glasnogovornik.

Komentirajući slučaj navodne SDP-ove ponude zastupnici Mosta Ines Strenja-Linić, Grmoja je poručio neka SDP-ovci sami u svojim redovima istraže tko joj je od njih nudio da bude predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo ili bilo koju drugu poziciju te opetovao da oni iz Mosta neće otkrivati imena.

U izjavi za današnji tiskani broj Jutarnjeg lista Strenja-Linić ustvrdila je ovaj put da ponuda nije glasila da bira funkciju koju želi, nego da joj je ponuđen saborski Odbor za zdravstvo 'ili nešto drugo' te i dalje ustvrdila da nije jedina koju se zove.

Upitana je li sa Strenjom-Linić kontaktirao netko putem posrednika, Komparić-Devčić je Hini odgovorila da to osobno ne zna, niti može znati je li netko s nekim razgovarao, te još jednom naglasila da sa Strenjom Linić osobno nije kontaktirao nitko od SDP-ovih izabranih zastupnika.

Premda i dalje nije željela otkriti tko ju je to navodno vabio da podrži SDP-ovu koaliciju, Strenja-Linić je nešto detaljnija bila u izjavi za današnji tiskani broj Novog lista te je odbacila informaciju da je navodni posrednik koalicije Hrvatska raste bio PGS-ov predsjednik Dario Vasilić, što su odbacili i u toj stranci.

'Moram reći da to nije bio PGS, ali niti SDP-ovi zastupnici. To su ljudi iz SDP-a koji uopće nisu politički eksponirani, mada je njihova poruka jasna, a svatko tko prati zbivanja može pretpostaviti da to nije bio ni netko iz PGS-a', kazala je Strenja-Linić dok iz SDP-a podsjećaju da su te priče o političkoj trgovini koje im se pakiraju besmislene s obzirom na to da, ako itko iz Mosta i ode u izvršnu vlast, ionako Petrov određuje zamjenu i opet je Most taj koji 'drži u šaci' saborsku većinu.