ZASTUPNICA MOSTA OTKRIVA

'SDP mi je za potporu ponudio mjesto u izvršnoj vlasti'

29.11.2015 u 15:38

Bionic
Reading

SDP-ova zastupnica Ana Komparić-Devčić izjavila je u nedjelju kako nitko od izabranih SDP-ovih zastupnika nakon izbora nije kontaktirao s Mostovom zastupnicom izabranom u VIII., riječkoj izbornoj jedinici Ines Strenja-Linić, koja je kazala kako joj je SDP preko posrednika nudio da u zamjenu za potporu njihovoj vladi, sudjeluje u izvršnoj vlasti.

„Nuđeno mi je krajem tjedna da budem 76. na listi onih koji će podržati SDP-ovu vladu. Ponudu sam, naravno odbila, no interesantno je da svakom pričaju da je upravo on taj 76-ti“, rekla je Mostova zastupnica Strenja Linić.

Na pitanje kome se to sve nudi, nije htjela dati konkretan odgovor.

„I drugima iz Mosta se pristupa“, tvrdi Strenja Linić. O ponudi iz SDP-a je, kaže, izvijestila predsjednika Mosta Božu Petrova i glasnogovornika Nikolu Grmoju.

„Pokušavaju nas svrstati lijevo i desno, ali mi smo jednstveni i želimo reformsku vladu“, poručila je Strenja Linić.

Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta nezavisnih lista, kazao je za HRT da joj je u poruci rečeno da je "SDP blizu brojke 76, da će dobiti što god želi, samo da se izjasni i da potporu". Očito je da ova priča Mosta i ovo naše zahtjevanje na reformama očito ne odgovara objema stranama i da pokušavaju razbiti Most. A mi ćemo u narednim danima vidjeti, nadamo se da su svi naši zastupnici čvrsto uz Most, poručuje Grmoja.

"Razgovarala sam sa svim mojim kolegama koji su izabrani zastupnici i nitko od nas nije osobno kontaktirao kolegicu Strenja-Linić. S Mostom pregovaramo kao s cjelinom i još jedno ih pozivamo, kao što ih je već pozvao premijer Milanović, da preuzmu odgovornost za formiranje Vlade i Sabora", kazala je Hini SDP-ova zastupnica iz Rijeke Ana Komparić-Devčić. Dodala je: "Pozivamo je da kaže tko ju je točno zvao i što joj je točno nudio."

Na pitanje je li Mostovu zastupnicu netko kontaktirao putem posrednika, Komparić Devčić je odgovorila kako osobno ne zna niti može znati je li netko s nekim razgovarao te još jednom naglasila kako Mostovu zastupnicu Strenja-Linić osobno nije kontaktirao nitko od SDP-ovih izabranih zastupnika.