SLOBODNI STIL NA FEJSU

Mostaš Katalinić: 'Malo me hebe Petrinina matematika'

30.11.2015 u 21:10

Bionic
Reading

Josip Katalinić, predsjednik Kriznog ekostožera Marišćina i saborski zastupnik Mosta, ukazao je na svom profilu na Facebooku na proturječne izjave primoštenskog načelnika Stipe Petrine. 'Stipe je simpa, ali me malo hebe ova njegova matematika. 75% + 50% = 100%?', napisao je Katalinić koji do posljednjih parlamentarnih izbora nije bio politički angažiran već se borio protiv loše osmišljenog projekta gospodarenja otpadom

Katalinić je, podsjetimo, profesor informatike i matematike te dragovoljac Domovinskog rata. Prilično je aktivan na Facebooku, gdje je današnji dan započeo napomenom da se 'nakon 25 godina jednoumlja na hrvatskoj političkoj sceni dogodio poremećaj u sustavu pod imenom Most'.

'Pogledajte količinu negativnog teksta u tiskovinama, na portalima, na televizijama, na radijima... i bit će vam jasno koliko je velik taj poremećaj. U 25 godina nije zapamćen ovakav napad na jednu političku strukturu, bez obzira na to tko bio na vlasti. Da smo se prodali jednoj ili drugoj strani, napada na Most više ne bi bilo. Temelji Mosta su jaki i ništa više neće biti kao što je bilo. Baš zato ‪#‎MOST‬', napisao je Katalinić ilustrirajući taj svoj post trojkom iz filma 'Matrix'.

Dva sata nakon toga, Katalinić objavljuje post o izjavama Stipe Petrine.

'Stipe je simpa, ali me malo hebe ova njegova matematika. 75% + 50% = 100%?', piše Katalinić podsjećajući da je 23. studenog u izjavi za Slobodnu Dalmaciju Petrina rekao da bi '75 posto ljudi radije išlo s koalicijom Hrvatska raste, a Božo Petrov to ne smije, i zato još nema odluke', da bi 30. studenog za Index taj isti Petrina podsjetio kako je javno rekao Petrovu da ima dojam da je više od pola zastupnika Mosta bezecirao HDZ.