DEVASTACIJA

Mortus pijani Zadranin nožem razbio staklenu površinu tek otvorenog trga

20.06.2013 u 17:42

Bionic
Reading

Mjesec dana nakon predizborne svečanosti kojom je obilježen završetak radova na obnovi zadarskog Trga Petra Zoranića, gradski oci nemaju miran san

Osim nezadovoljstva dijela građana kojima u novouređenom prostoru nedostaje zelenila i 'topline', iz dana u dan Trg Petra Zoranića pritišću i tehnički problemi. Još tijekom radova boja s klupica se nakon prve kiše razlila po kamenim pločama trga, pa je nova kiša zamaglila staklene površine ispod kojih se nalaze arheološke iskopine i pretvorila ih u klizalište opasno za Zadrane i goste Zadra.

Najnoviji problem je razbijeno staklo koje nije izdržalo nalet mortus pijanog Zadranina. Prema izvješću zadarske policije, priveden je 41-godišnjak s više od tri promila alkohola u krvi koji je oko ponoći na trgu radio nerede, zbog čega su građani pozvali policiju.

Interventni policajci pronašli su ga nedaleko od mjesta događaja, kod napuštene zgrade negdašnje Tehničke škole, a u ruci je imao nož te se pretpostavlja da je njime oštetio jedno staklo. Policajci su ga priveli u postaju, a jutros je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje.

Kako saznajemo, riječ je o osobi koja ima psihičke smetnje zbog kojih je već nekoliko puta bio hospitaliziran.