nakon havarije

'Morska vila' u kaštelanskom brodogradilištu

27.07.2022 u 07:56

Bionic
Reading

Turistički brod "Morska vila" koji je u prvim satima nedjelje doživio havariju udarivši o obalu benzinske postaje na Zapadnoj obali u Splitu završio je u kaštelanskom brodogradilištu

​U ponedjeljak su ​je ​ronioci splitske tvrtke "Stijeg" padobranima uspjeli ​izvući ​s morskog mulja​. Taj ​21-metarski brod ​je nakon što je udario o obalu potonuo. Na ​njemu se nalazilo 50 putnika​, no srećom nitko nije nastradao niti je bilo onečišćenja mora.

Kapetan je kazneno prijavljen, a zbog alkoholiziranosti od jednog promila ostao je u postaji do otrežnjenja. Poslije se otkrilo da su mu istekle sve pomorske svjedodžbe, kao i da nije bio najavljen dolazak tog broda u luku. Zbog te havarije, od nedjelje ujutro benzinska postaja za plovila na Zapadnoj obali nije mogla raditi jer se drugi brodovi nisu mogli vezati, pa su brojni nautičari morali po gorivo u Milnu, na Hvar ili u Trogir.

  • +14
Split: Brod Morska vila uspješno podignut s dna Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

​ ​Od utorka je ujutro benzinska postaja ponovno otvorena i to zahvaljujući tome što je "Morska vila" bila pomaknuta s te pozicije, pa su brodovi mogli opet pristajati na taj dio Zapadne obale.