ITALIJA PROPISALA KAZNE

'Molimo jasne upute: Što trebamo činiti kada netko iz Milana dođe na granični prijelaz Pasjak ili Rupa?'

09.03.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županije traži strožu graničnu kontrolu za osobe koje dolaze s područja cijele Italije, rekao je predsjednik stožera Marko Boras Mandić. Izvijestio je i kako nema novih oboljelih od koronavirusa.

U izolaciji su dvije obitelji na Cresu koje su bile u kontaktu s talijanskim državljanima kod kojih se po povratku u Italiju pojavila zaraza, a za pomorca s kruzera u Malom Lošinju test je pokazao negativan nalaz, te posada više nije u karanteni.

Broj oboljelih u Primorsko - goranskoj županiji stagnira, a zbog sumnje na koronavirus dvadesetak je osoba u samoizolaciji i više od 400 ljudi pod zdravstvenim nadzorom epidemiologa, izvijestio je Boras Mandić, prenosi HRT.

Preporučuje odgodu javnih događanja s međunarodnim sudjelovanjem, a od državnog stožera traži uvođenje strožih mjera na granici.

  • +11
Koronavirus u Italiji Izvor: EPA / Autor: CARLO COZZOLI

'Što se događa kada osoba iz Milana dođe na granični prijelaz na Pasjak ili Rupa? Molio bih jasnu odluku s državne razine jer mi smo doslovce svakodnevno zatrpani s upitima, između ostalog, hotelijera kako postupati kad im na recepciju dođe osoba iz Milana. Ako imamo građanina Italije koji krši njihov zakon, kako se mi trebamo ponašati?', rekao je Boras Mandić.

Podsjetimo, Italija je propisala zatvorsku kaznu od tri mjeseca ili novčanu od 206 eura osobama koje bez prijeke potrebe izađu iz zone karantene na sjeveru Italije.