KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ

'Moj protivnik je kriza, a Josipović je čovjek bez vizije'

25.11.2014 u 15:48

  • +6

Grabar Kitarović

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Žganec Rogulja

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je u utorak da je njezin protukandidat Ivo Josipović - čovjek bez vizije i programa i koji pet godina nije činio ništa, ali da je njezin protivnik duboka gospodarska i socijalna kriza.

Najavila je da će voditi pozitivnu kampanju, a gospodarska pitanja bit će joj u središtu kampanje. 'Poštujem gospodina Josipovića kao profesora, ali kao predsjednik nije bio dobar i zato držim da je potreban zaokret', rekla je tijekom posjeta štandu na Trgu bana Jelačića gdje volonteri prikupljaju potpise za njezinu kandidaturu.

Dodala je da kako je spremna i sposobna te da želi i može učiniti taj zaokret. Istaknula je kako je sigurna u svoju pobjedu.

'Vrijeme je da krenemo u bolji život i dosta je defetizma i malodušja i treba nam optimizam', rekla je kandidatkinja HDZ-a.

'Nećemo dopustiti ikome, pogotovo predsjedniku države, da govori da ona neće biti bogata i prosperitetna, jer to nije točno. Predsjednik Josipović bio je zaštitnik politike ove Vlade i zbog toga pozivam građane da mi se pridruže', dodala je.

Zahvalila se svojim volonterima - njih oko 3000 - na pomoći, koji na oko 600 mjesta u Hrvatskoj od kojih 51 u Zagrebu prikupljaju potpise za njezinu kandidaturu te se i sama potpisala na tom mjestu.