HAJDAŠ DONČIĆ

'Mogu popiti gemišt s HDZ-ovcem bez straha'

17.08.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Stanje u SDP-u u komentirao je član Predsjedništva te stranke, Siniša Hajdaš Dončić, koji je poručio da se u toj stranci ne događa apsolutno nipta i da ne osjeća nikakave turbulancije.

Kaže da je SDP takav otkad postoji. 'Tamo od 2005. i sjećanje me ne vara, uvijek imate različite turbulencije, mi smo otvorena, demokratska stranka koja se ne skriva. Jedino je loše što postajete 'superheroji' ako nekog kritizirate", kazao je Hajdaš Dončić za N1.

Tvrdi da postoje stranačka tijela na kojima se može pričati što se želi, ali kad se prijeđe granica dobrog ukusa nastane disharmonija i građani na to loše reagiraju.

"Nisam ukopan u Sabor, odlazim na razna mjesta. Pitaju me ljudi u mojoj trećoj izbornoj jedinici 'kaj se s vama događa', ja njima kažem ništa, a oni mi odgovaraju: 'pišu novine da se svadite, to nije dobro'. Moja poruka je da Hrvatska treba jaku oporbu", rekao je Hajdaš Dončić.

Uvjeren je da su sve inicijative koje je SDP imao u Saboru dobre jer je SDP liberalniji od drugih:

"Mi smo u glavama liberalniji, nemamo kočnice. Ja mogu razgovarati, popiti gemišt s prosječnim HDZ-ovcem bez da okrećem glavu da vidim gleda li me netko gleda. HDZ-ovac to ne može."

Smatra da se nesporazumi rješavaju unutar zidova vlastite kuće i da se treba pustiti predsjednika Davora Bernardića da pripremi stranku za predsjedničke i europske izbore.