sigurnost hrvatske

Mlinarić: Ako nije znao za Dodikov helikopter, to je premijerova odgovornost

28.07.2023 u 14:24

Bionic
Reading

Zastupnik Stipo Mlinarić (DP) izjavio je u petak kako je, ukoliko nije znao da je helikopter Milorada Dodika preletio Hrvatsku, to odgovornost premijera Andreja Plenkovića, pa ga je pozvao da zbog tog propusta podnese ostavku

"Jeli to sigurnost Hrvatske? Da nekakav helikopter doleti na Hvar i preleti cijelu državu, a o tome nitko pojma nema", zapitao se Mlinarić na konferenciji za novinare i naglasio kako je to "neoprostiv propust".

"To ne zna Plenković, ni Banožić, a ne zna ni Božinović. Netko laže", ustvrdio je, pa pozvao Plenkovića da podnese ostavku ako je istina da nije znao za prelet Dodikovog helikoptera. "To je njegova osobna odgovornost", ocijenio je.

 Mlinarić je ustvrdio i kako najveće nepogode u Hrvatskoj nisu vremenske, nego su to Plenković i HDZ i Zoran Milanović.

 Osvrnuo se i na premijerovu izjavu kako očekuje da oporba hitno inicira sazivanje izvanredne saborske sjednice i da se raspravi kako je netko bez odgovarajuće diplomatske note došao u Hrvatsku te poručio da će Domovinski pokret dati potpise za to, ukoliko HDZ organizira njihovo prikupljanje.  

Predsjednica DP-a Vukovarsko-srijemske županije Ivana Mujkić zamjerila je Vladi sporost na otklanjanje šteta koje je olujno nevrijeme prouzročilo u Slavoniji.

 Kaže i da nisu iskorištene prilike  da se ustroje protokoli postupanja u izvanrednim situacijama, nego se  uvijek reagira proizvoljno i kako kome padne napamet.