PSIHODELIČNA DROGA

Mladi Zadranin pao s 'čarobnim gljivama'

13.03.2013 u 12:05

Bionic
Reading

Zadarska policija uhitila je i trećeg dilera u posljednjih desetak dana. 'U ponedjeljak u Ulici knezova posedarskih u Zadru policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske zatekli su 22-godišnjaka kod kojeg su pronašli ukupno 9 grama marihuane te nekoliko stotina kuna. Pretragom njegovog stana, policijski službenici pronašli su micelij za uzgoj gljiva te gotovo 9 grama psilocibinskih gljiva', kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan

Riječ je o gljivama koje sadrže psihoaktivne spojeve psilocin i psilocibin. Poznate su pod popularnim nazivom 'čarobne gljive' te se smatraju psihodeličnom drogom. Nisu toliko čest ulov policije, bar na zadarskom području. Posljednji slučaj zabilježen je 2009. godine, kada je zaplijenjeno 11 grama.

Droga, micelij i novac su oduzeti, a protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu. Podsjetimo, u prvim danima ožujka u dvije odvojene akcije u ruke zadarske policije pali su 42-godišnjak s kilogramom i 22-godišnjak s 1,2 kilograma marihuane.