pet kaznenih djela

Mjesec dana krao robu u šoping centru u Rijeci, a za kradljivca je kobna bila krađa lutke iz izloga

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 04.03.2021 13:58
  • Objavljeno 04.03.2021 u 13:36
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Hrvatski državljanin, starosti 34 godine, po završetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za pet kaznenih djela imovinskog kriminaliteta te predan pritvorskom nadzorniku

Temeljem pravodobne dojave građana osumnjičenog je policija pronašla jučer, 3. ožujka nedugo nakon što je na drzak način iz izloga trgovine na području Škurinja u Rijeci otuđio lutku s odjećom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je i druga kaznena djela počinio također na području Škurinja, i to u razdoblju od početka veljače do jučer. Tako je u više navrata iz trgovine u sklopu trgovačkog centra otuđio različite parfeme poznatih robnih marki u vrijednosti nekoliko tisuća kuna te ih potom prodao. Osim toga, iz jedne trgovine je otuđio alkoholna pića, a iz druge na drzak način žensku torbicu. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod njega je pronađena i oduzeta lutka s odjećom te vraćena vlasniku.

Osumnjičeni 34-godišnjak kazneno je prijavljen za dvije krađe i tri teške krađe, a sveukupna materijalna šteta koja je nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 6.150 kuna. Počinjenjem kaznenih djela oštetio je tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, Omišu i Klanjecu te trgovački obrt iz Rijeke.