REAKCIJA MINISTRICE MURGANIĆ

'Mjere koje je iznijela predsjednica Vlada je već prepoznala i na njima radi'

11.06.2018 u 16:54

Bionic
Reading

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić komentirala je demografske mjere predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kazavši da je većina predloženih na tragu programa i politika Vlade

'Kada dobijemo materijal od Ureda predsjednice, na Vijeću za demografsku revitalizaciju ćemo ga razmotriti', kazala je ministrica Murganić.

Naglasila je da je sve što je predsjednica iznijela u skladu s programom Vlade, da su većinom već prepoznate i na njima se radi. Poručila je i da je predsjednica sama naglasila da se demografske mjere mogu uvoditi postepeno s gospodarskim rastom. Murganić je objasnila da je zato Vlada krenula s mjerama koje su najopipljivije, mogu se uvesti odmah i čija realizacija daje nadu, a to su povećanje dječjeg doplatka i rodiljnih naknada.

Smatra da je svako ulaganje u obitelj ulaganje u budućnost i ne bi pravila razliku oko toga što je socijalna politika, a što su demografske mjere. Pohvalila se da je vlada Andreja Plenkovića za dječji doplatak izdvojila dodanih 360 milijuna, a za rodiljne naknade dodatnih 330 milijuna kuna, što godinama nije mijenjano naviše.

'Činjenica je da je demografska revitalizacija međuresorni zadatak i zadatak cijelog društva', zaključila je Murganić.

Ministrica je potom novinarima podijelila i materijal u kojem su navedene sve demografske mjere koje je poduzela Vlada.

Dokument: "DEMOGRAFSKE MJERE VLADE"
  • +29
Nada Murganić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX