KRIZNO KOMUNICIRANJE

Mirjana Rakić: Zbog ponašanja Bijele kuće neki sumnjaju u bolest Donalda Trumpa

05.10.2020 u 19:25

Bionic
Reading

Stručnjakinja za vanjsku politiku Mirjana Rakić naglasila je da američka administracija 'vrlo komplicirano i vrlo konfuzno' komunicira u vrijeme kada je predsjednik Donald Trump zaražen koronavirusom. 'To je zapravo loše i na taj način činite situaciju lošijom nego što to zapravo jeste', kazala je Rakić

'Osim što je ta predsjednička kampanja okrenuta na glavu, svi su se pronašli u nebranom grožđu. S jedne strane je bio liječnički tim koji je u subotu čitao svoj nalaz koji je izgledao kao da ga je napravio netko iz tima Donalda Trumpa. Vidi se da liječnik nešto čita. S druge strane šef kabineta predsjednika Trumpa govori da je situacija ozbiljna. No, on navečer ide u emisiju na televiziju i kaže da se on nevjerojatno brzo oporavlja', kazala je i upitala gdje su u svemu tome činjenice i gdje je liječnička izjava koja kvalificira Trumpovu bolest.

'Potom saznajemo da se predsjednik liječi s koktelima koji dosad baš i nisu testirani na svima, a pogotovo ne na predsjedniku. I kažu da se nevjerojatno brzo oporavlja', rekla je Rakić za RTL Danas.

Dodala je da nije objavljeno niti kada je Trump zadnji puta bio negativan na testu.

'Objavljuje se da je odjedanput pozitivan. Je li bio negativan za vrijeme proslave buduće nove članice Vrhovnog suda, koja je održana u vrtu iza Bijele kuće gdje su se svi družili maksimalno i nije bilo ni maske ni distance. Ničega. Svi su se veselili', kazala je te je komentirala i Trumpovu vožnju u limuzini oko bolnice.

'On maše fino rukom. Znači predsjednik je skoro pa zdrav i sada se najavljuje da bi predsjednik trebao biti otpušten iz bolnice', kazala je te dodala da cijela ta situacija dovodi da neki ljudi 'sumnjaju uopće u bolest Donalda Trumpa'. 'Jer to je jedna predizborna igra', rekla je.

'Želio je pokazati da je predsjednik čvrsta osoba, da njega ni korona ne može', kazala je te dodala kako je u cijeloj situaciji iskorak za Trumpa što koronu više ne naziva gripom nego kugom. 'To znači da je ipak nešto naučio', rekla je.

  • +10
Donald Trump stiže u bolnicu Walter Reed Izvor: EPA / Autor: Sarah Silbiger / POOL