LIJEKOVI PORED TIJELA

Mirjana Pukanić nije umrla nasilnom smrću

08.01.2012 u 12:11

Bionic
Reading

'Na tijelu Mirjane Pukanić nisu pronađeni tragovi nasilja, pa za sada ne dovodimo njezinu smrt u vezi s kaznenim djelom', izjavila je za HTV Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a

Mirjana Pukanić, bivša supruga ubijenog novinara Ive Pukanića, pronađena je sinoć oko 20 sati mrtva u svom stanu u zagrebačkoj Ilici. Kako doznaje neslužbeno HTV, Mirjana Pukanić umrla je prije dan i pol.

Tijelo Mirjane pronašla je prijateljica, a nakon završenog policijskog očevida tijelo je odvezeno na Zavod za sudsku medicinu na Šalati, gdje će se obdukcijom ustanoviti točan uzrok smrti. Prema prvim nalazima policije, na tijelu Mirjane Pukanić nije bilo tragova nasilja. Pokojna Mirjana nađena je kako leži u dnevnom boravku, pokraj kreveta, a kraj nje se nalazila vrećica puna lijekova za smirenje.

Mirjanu je pronašla prijateljica, inače medicinska sestra koja se skrbila za njezinu bolesnu majku, a u posljednje se vrijeme brinula i za nju. Prema nekim navodima, posljednjih nekoliko mjeseci Mirjana Pukanić zbog niza zdravstvenih problema nije izlazila iz stana, a komunicirala je uglavnom s medicinskom sestrom.

Sarnavka: Živjela je u prošlosti

'Nedavno sam se čula i s Jasnom Babić, koja mi je rekla da ona neće dugo moći tako. Rasprava na kojoj je Sara tražila da se brak razvrgne bila je, kazala je, jako ružna i to joj je, čini se, bio okidač, nakon kojeg je izgubila svaku volju za životom. Naprosto je venula. Živjela je samo u prošlosti i analizirala što joj se dogodilo. Jedna nekoć prelijepa, bogata i natprosječno inteligentna žena umrla je sama. To je užasno tužna priča', izjavila je Jutarnjem listu Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e. koja je Mirjani Pukanić pomogla tako što ju je prije tri godine smjestila u sigurnu kuću.

Oko bračnog para Pukanić niz je kontroverzija i skandala. Prije nego što je u jesen 2008. ubijen Ivo Pukanić, bračni par prolazio je tešku brakorazvodnu parnicu. Tada je u medije Ivo Pukanić iznio niz detalja iz zdravstvenog kartona supruge Mirjane, koja je nakon toga završila u Vrapču gdje su je prisilno hospitalizirali.

Mirjana je tada tvrdila da ju je suprug zatočio i teško psihički i fizički zlostavljao. Optužila ga je za preljub te uvlačenje u ovisnost o drogama, također je rekla da joj je oduzeo dijete te kako ju je, koristeći se svojim vezama u zdravstvu i državnom aparatu, pokušao proglasiti psihički bolesnom.

Nakon što je smještena u sigurnu kuću, protiv supruga je podnijela kaznenu prijavu. Posljednje dane Mirjana Pukanić živjela je sama, odvojena od kćeri, sa 900 kuna imovine bivšeg supruga jer ostavinska rasprava još nije provedena.