DISCIPLINRANJE NA PRISAVLJU

Miočić prijavio Gojan jer nije napravila emisiju koja je ukinuta

02.01.2012 u 16:13

Bionic
Reading

Iako je trebala sinoć biti emitirana, na HTV-u nije išla emisija 'Oko globusa' urednice Elizabete Gojan. Zašto emisija, koja je trebala dati pregled vanjskopolitičke redakcije za 2011. godinu, nije ugledala svjetlo dana, na HRT-u službeno – ne znaju

Neslužbeno doznajemo da nije emitirana jer nije ni napravljena, zbog čega je v.d. Informativnog programa Dražen Miočić, navodno, upravi kuće disciplinski prijavio Gojan.

Sama urednica Oka globusa, koji je prošlog tjedna zbog male gledanosti ukinut, kaže da o prijavi nema pojma i da emisija nije mogla ići jer je ukinuta, a stara shema završila je 31. prosinca.

'Predsjednika uprave Josipa Popovca, ravnatelja HTV-a Damira Novinića i glavnog urednika Josipa Popovca, još 22. prosinca sam upozorila da emisija ne može ići jer je ukinuta i da 1. siječnja nastupa nova shema. Dana 30. i 31. prosinca srela sam Miočića i nije mi ništa spominjao. Ne znam zašto bih ja sada trebala biti prijavljena i kažnjena. Pa kako je mislio emitirati nešto što je ukinuto', kaže Gojan i dodaje da Miočić očito nije dorastao poslu koji obavlja te da je on odgovoran za pad gledanosti HTV-a.

Unatoč pokušajima da čujemo Miočićevu stranu priče, u tome nismo uspjeli jer na telefonske pozive nije odgovarao. U odnosima s javnošću te kuće samo sliježu ramenima i kažu da ne znaju zbog čega emisije nije bilo jer ih je na odgovor po tom pitanju glavni urednik Bruno Kovačević uputio na Miočića, čiji je telefon i za njih nijem.

Podsjetimo, prije nešto više od tjedan dana na HRT-u su najavili su da se 'Oko globusa' i emisija 'Animatik' ukidaju zbog niske gledanosti te da će posljednja emisija biti emitirana 1. siječnja. Gašenje emisije njezina urednica doživjela je kao osvetu jer je javno stala na stranu bivšeg urednika nedjeljnog Dnevnika Zorana Šprajca koji je s ekrana skinut nakon što je u eteru objavio odgovor, vezan uz prilog emitiran na dan pada Vukovara, članovima Programskog vijeća HRT-a.