državne nekretnine

Ministrima dijele službene stanove, Dabro odbio 'Banožićev' od 92 kvadrata: 'Uklet je'

29.05.2024 u 16:37

Bionic
Reading

Državne nekretnine provode proces dodjele službenih stanova ministrima poljoprivrede Josipu Dabri i demografije Ivanu Šipiću, a obojica imaju pravo na stanove veće od 60 kvadrata, objavio je RTL

Postavilo se odmah i pitanje hoće li jedan od ta dva nova ministra useliti u stan od 92 kvadrata u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici, u kojem je prethodno živio ministar obrane Mario Banožić, a koji si je taj stan sam dodijelio dok je bio ministar državne imovine, zbog čega ga je kaznilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, objavio je RTL.

No, stan u užem centru Zagreba i dalje je prazan, otkad se iz njega iselio Banožić, koji je smijenjen nakon što je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar poljoprivrede Josip Dabro potvrdio je za RTL da mu je taj stan ponuđen, ali kaže da ga je odbio.

Josip Dabro preuzeo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Upravo sam danas potpisao zapisnik o primopredaji stana s datumom 3. lipnja. Riješio sam to. Stan ima minimalnu propisanu kvadraturu propisanu od 62 kvadrata', rekao je Dabro, a zašto je odbio 'Banožićev' stan objašnjava ovako:

'Dosta je bahatluka i podcjenjivanja građana. Mi smo u službi države, tu smo da radimo i prespavamo - koliko možemo spavati - a ne da imamo neke vile i dvorce', rekao je i dodao: 'Ja sam skroman. Ukleti je to stan'. Kaže da ima troje djece, ali da ona neće živjeti s njim u Zagrebu te da mu ne treba veći stan od 62 kvadrata.