uhićenje tolušića

Ministrica Vučković spominjala pritiske: Još je rana faza istrage

07.07.2022 u 12:23

Bionic
Reading

Marija Vučković kazala je da je riječ o ranoj istrazi i da se, što može primijetiti prema pisanju medija o uhićenju njenog prethodnika Tomislava Tolušića, spominju dva natječaja, a za oba su nadležni Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR)

Riječ je o dva slučaja - jedan je vezan za natječaj iz Vinske omotnice, a u drugom slučaju riječ je o natječaju koji se financira iz Programa ruralnog razvoja.

Nije željela dalje komentirati istrage u tijeku.

Na pitanje češlja li USKOK još po Ministarstvu, odgovorila je: 'To ne mogu ni osporiti ni potvrditi. Moramo pričekati rezultate istrage. Što se tiče prvog natječaja, riječ je o natječaju iz 2020. godine, kad je poljoprivredno gospodarstvo o kojem je riječ dobilo sredstva, a kad govorimo o drugom natječaju, riječ je o investicijskom natječaju koji je objavljen prošle godine i za koji je gospodarstvo dobilo odluku o odbijanju', rekla je ministrica Vučković.

Dodala je da je riječ o istrazi koju je pokrenuo Ured europskog javnog tužitelja.

Ministrica je istaknula da Ministarstvo poljoprivrede ima velik proračun te imaju mnogo upita vezanih uz različite natječaje bilo da se radi o istražnim organima, bilo zainteresiranim građanima.

'Vezano uz različite slučajeve, imamo mnogo upita', kazala je ministrica.

Navela je da se nekoliko puta u posljednje tri godine srela s gospodinom Tolušićem te je spomenula pritiske s kojima je suočena. Na upit novinara je li doživjela pritisak bivšeg ministra kazala je da je načelno govorila da se neke kontakte može doživjeti kao pritiske, ne referirajući se na ovaj slučaj.

'Ne mogu komentirati ovaj slučaj', kazala je govoreći o tome je li Tolušićeve kontakte doživjela kao pritisak.

Na inzistiranje novinara Vučković je kazala da nije imala kontakte s Tolušićem nakon što mu je odbijen zahtjev za potporu.