cestovni prijevoz

Butković odgovorio: Taksisti rade pritisak da se Zakon izmjeni u njihovu korist

06.03.2018 u 14:17

Bionic
Reading

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture reagiralo je na konferenciju za medije koju su danas u Splitu održali predstavnici udruženja taksista na kojoj su kazali kako su podnijeli su kaznenu prijavu ministra Olega Butkovića, njegovog pomoćnika Marija Madunića i još pet odgovornih osoba u ministarstvu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno neprovođenja hrvatskih i europskih zakona te pogodovanja Uberu

U Ministarstvu kažu da je na presici izneseno niz neistina i da oni još nisu nacrt prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu uputili Vladi Republike Hrvatske na donošenje. 'Samim time, netočan je navod da je prijedlog Zakona stavljen u hitnu proceduru.

U tijeku je postupak prikupljanja mišljenja ostalih tijela državne uprave čiji će se komentari, također, morati analizirati. Također, kako je predviđeno zakonskom procedurom, izvješće o provedenom javnom savjetovanju bit će objavljeno i dostavljeno, a o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Smatramo potrebnim dodati i kako, sve danas rečeno na konferenciji udruženja taksista, treba promatrati u kontekstu pritisaka koji se rade ne bi li se, i na taj način, utjecalo na donošenje novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

  • +12
Prosvjed taksista protiv Ubera ispred zagrebačke zračne luke Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Kao što smo i ranije isticali, prijedlog novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu trebao bi omogućiti liberalizaciju taksi tržišta i građanima omogućiti dostupniji i jeftiniji taksi prijevoz te konačno pružiti zakonsko rješenje koje će moći odgovoriti na potrebe suvremenog tržišta i stoljeća u kojem živimo', zaključuju u Ministarstvu.